Suuri nimittelysanakirja

14,90 

Kirogurun pääteoksia. Arveluttavaa aineistoa aasista öykkäriin.

Ei postikuluja.

Osasto:

Kuvaus

Jari Tammi (kiroguru):
Suuri nimittelysanakirja
haukkumaherkkujen aarrearkku

Pikku-idis 2014
ISBN 978-952-9589-46-3
448 sivua, nid. 128×197 mm
kuvitettu söpöillä eläinkuvilla, muu sisältö osin K-15

HUOM! Voit tilata myös Kirogurun kolmikombon: kolme sanakirjaa huikeaan tarjoushintaan!


Arpitylppö! Haarabarbi! Höröhiiru! Juomuveltto! Jymylude! Jäykkärölli! Kainalojänkkä! Karstasyylä! Kyhmyrakkeli! Känsäpääluikero! Litutilli! Lymyhemppo!

Kiroguru täräyttää jälleen! Näihin kansiin on katettu niin kukkurainen vati haukkumia ja nimittelyjä, että korvat punoittavat jo pelkistä merkityksistä. Spesiaalina tuhansia suussasulavia poimintoja mm. sieni-, kala-, lintu-, hyönteis- ja ruokanimistöstä!

Lääväkoi! Matopöllä! Möljäkeiju! Nysäkyttyrämonni! Pahkarusokas! Pörrökääpä! Rillinunna! Sykeröpiippo! Terveyskorppu! Touhukotilo! Viiruhankko!


Se knööli rytky ja rytös nöyhtälahnaili…

Uutisvuodon sanavalmiit vieraat pantiin toden teolla koetukselle lauantaina 13.12.2014, kun juontaja Baba Lybeck poimi Suuresta nimittelysanakirjasta hauskoja mutta kryptisiä esimerkkejä!


RÄJÄYTÄ SANAVARASTOSI

Okei, tunnustetaan. Kirjasta löytyvät myös paskiaiset ja vittupäät, tietenkin, mutta miksi jäädä niihin? Suomen kieli on äärettömän rikas ja mielikuvituksellinen myös solvausmielessä. Ja hauska. Suurta nimittelysanakirjaa hauskempaa sanakirjaa ei olekaan!

Suuren nimittelysanakirjan pohjana on aakkostettu hakusanasto, joka käsittää yli 11.000 hakusanaa muunnelmineen, varustettuna selityksillä ja esimerkkilauseilla. Tärkeimmistä haukkumista on koottu synonyymilaatikoita (ahne, laiha, tyhmä), unohtamatta sotilaallisia, seksistisiä tai rasistisia nimittelyjä (alokas, huorimus, tummaihoinen).

Eikä tässä kaikki. Myös hulppea määrä negatiivisia sivistyssanoja (bombastinen, koprofiili, retardi) on raavittu kansien väliin: niillä saa helposti jauhot kuin jauhot suuhun. Ja aina voi turvautua teokseen sisällytettyyn kirogurun haukkkumasanageneraattoriin (Jästipotti), jolla pystyy luomaan yli 20.000 erilaista yhdistelmää,. Tai miltä tuntuisi härski intiaaninimi tai vekkuli kesälomanimi? Ne saa selville kirogurun intiaani- ja kesälomanimipoteilla!

Eikä tässäkään kaikki, no ei tod! Mielikuvitus ja huumori – puhumattakaan verbaalisesta hellittelystä – räjähtävät toden teolla, kun suosii oikeita nimiä: teokseen on listattu tuhansia sienien, kalojen, hyönteisten, nisäkkäiden, matelijoiden, selkärangattomien, lintujen, kasvien ja mummonsapuskojen nimiä sekä säädyttömiä tai hauskoja köllinimiä, paikannimiä, ammattinimikkeitä ja intiaaninimiä.

P.S. Kiusoittele ja kisaa, älä kiusaa. Kiroguru painottaa tilannetajun merkitystä.


EDELLISESTÄ LAITOKSESTA SANOTTUA

Suuri nimittelysanakirja on vaatinut tavattomasti keräys- ja tutkimustyötä. Se perustuu Suureen solvaussanakirjaan (2003), josta kirjoitettiin mm. seuraavaa:

Aarreaitta niin alkeissolvaajalle kuin paatuneellekin panettelijalle. (Viki Salonen, Forssan Lehti)

Tästä maasta eivät solvaukset lopu… Solvaussanakirjalla olisi käyttöä eduskunnassa. (Anneli Sundberg, Helsingin Sanomat)

Kirosanakirjallaan mainetta niittänyt Jari Tammi on koonnut solvaamiseen innostuneiden tarpeisiin joka kodin solvaamisoppaan. (Antti Eerola, Suomen Tietotoimisto)

Niin kuin kirosanakirjakin aikanaan, solvauskirja on enimmäkseen vilpittömän hauskaa luettavaa. (Tapio Lahtinen, Hämeen Sanomat)

Täynnä hyökkäävän hävyttömiä, kipeästi toiseen ihmiseen suunnattuja verbaaliohjuksia. (Sami Turunen, Arvo)

Oiva tapa kehittää solvausarsenaaliaan. (Kimmo Holopainen, Apu)