Toimitusehdot

PIKKU-IDIKSEN VERKKOKAUPAN TOIMITUSEHDOT

(sisältävät tietosuoja- ja rekisteriselosteen)

Tilauksen tekeminen

Verkkokaupan käyttö on hyvin helppoa: lisää haluamasi tuotteet ostoskoriin, tarkista ostoskorisi sisältö ja täydennä ohjeiden mukaisesti yhteystietosi sekä vahvista tilauksesi ja maksa tilaus verkkopankissasi tai luottokortilla Checkout Finland Oy:lle. Rekisteröinti ei ole välttämätöntä.

Tilausvahvistus

Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostissa vahvistuksen tilauksestasi.

Maksutavat yksityishenkilöille

Maksu suoritetaan euroina verkkopankissasi, luottokortilla tai muilla Checkout Finland Oy:n tarjoamilla maksutavoilla. Tilaus lähtee postissa sinulle heti kun tilaus on rekisteröitynyt meille.

Maksutavat yhteisöille

Kirjastot, kaupungit, kunnat, yritykset ja yhteisöt voivat tilata tuotteita laskua vastaan tehtyään tilaushakemuksen sähköpostilla osoitteeseen verkkokauppa@pikku-idis.fi. Pikku-idiksen verkkokauppa pidättää oikeuden olla hyväksymättä laskutustilaushakemuksia epäselvissä tapauksissa.

Laskun huomautusaika on 8 pv ja maksuehto 14 pv netto.

Toimitusmaksu

Tällä hetkellä kaikki tilaukset kotimaahan postikuluitta.

Ulkomaantilauksissa noudatamme erillisiä hinnastoja (ks. jälempänä).

Pikku-idiksen verkkokauppa pidättää oikeuden muuttaa toimitusmaksuja yleisten kustannusten muuttumisen vuoksi.

Toimitusaika

Pääsääntöisesti 1–3 arkipäivää tilauksen rekisteröitymisestä Pikku-idikselle. Tilaus pyritään lähettämään sinulle viivyttelemättä ja mahdollisimman nopealla tavalla. Nopea toimitusaika on kunnia-asiamme.

Toimitustapa

Tuotteet toimitetaan postitse. Yksittäiset kirjat toimitetaan perille kannettavina pienlähetyksinä (Postin ilmoittama toimitusaika 2 vrk).

Kookkaista ja useammista kirjoista koostuvat tilaukset lähetetään postipakettina (Postin ilmoittama toimitusaika 1 vrk) tai pakettiautomaattilähetyksenä (vaatii tilaajan puhelinnumeron), joskus useina erillisinä kirjeinä.

Poikkeustapauksissa voidaan sopia myös muusta toimitustavasta tai noudosta.

Arvonlisävero

Kirjojen hinnat sisältävät arvonlisäveroa (alv) 10 %. Posti- ja toimitusmaksujen alv määrittyy myynnin pääsuoritteen verokannan mukaan.

Tilaukset ulkomaille

Voit tilata kirjoja myös muista maista. Ulkomaantilauksissa pyydämme ottamaan ensin yhteyttä asiakaspalveluumme verkkokauppa@pikku-idis.fi. Toimitusmaasta ja lähetyksen painosta riippuen perimme toimituskuluja yleensä 3–25 euroa.

Tuotteiden hinnoittelu ja saatavuus

Tilatun tuotteen hinta on verkkokaupan sivulla tilaushetkellä näkyvä hinta. Hinnat saattavat kampanja- tai elinkaariluonteisesti muuttua.

Kaikkia sivuillamme saataviksi ilmoitettuja tuotteita pitäisi olla tilaushetkellä saatavilla. Jos tuote on tilapäisesti loppunut, vaikka olet ehtinyt tehdä tilauksen, otamme yhteyttä neuvotellaksemme jatkomenettelystä. Jos tuote on kokonaan loppuunmyyty, ilmoitamme siitäkin, ja tilaus tuotteen osalta peruuntuu.

Kuluttajakauppa

Verkon kautta ostaminen kuuluu kuluttajasuojan etäkaupan piiriin.

Alle 18-vuotiailla tulee olla vanhempien suostumus tilaamiseen, tai muuten ei kunnian kukko laula.

Takuu

Jos tuote on perille saavuttuaan rikkinäinen tai muulla tavalla puutteellinen, ota yhteyttä asiakaspalveluun verkkokauppa@pikku-idis.fi. Korvaamme vaurioituneen tuotteen uudella.

Tuotteen palautusoikeus

Käyttämättömillä ja ehjillä tuotteilla on etämyynnissä kuten verkkokaupassa kuluttajasuojan mukainen 14 päivän palautusoikeus. Ilmoita ennen palauttamista osoitteeseen verkkokauppa@pikku-idis.fi palautuksen syy ja tieto siitä, vaihdetaanko tuote vai maksetaanko rahat takaisin tuotteesta. Maksun palauttamista varten ilmoita pankkitilin numero. Postiennakolla lähetettyjä palautuksia emme lunasta postista.

Ongelmatilanteet

Ota aina ongelmatilanteissa meihin yhteyttä joko osoitteeseen verkkokauppa@pikku-idis.fi tai tilausvahvistuksessa saamaasi puhelinnumeroon. Jos tilaus ei saavu 14 päivän sisällä tuotteen maksamisesta, ota meihin yhteyttä asian selvittämiseksi. Jos meillä on ongelmia tilauksen lähettämisessä 14 päivän sisällä, otamme sinuun yhteyttä, jolloin voit halutessasi perua kaupan ja saada maksun takaisin.

Ylivoimainen este

Emme vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä emmekä tuotteiden virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista.

Jos Pikku-idiksen verkkokaupan sivuilla ilmenee tietojenkäsittely-, kirjoitus- tai laskentavirheitä, emme ole velvollisia toimittamaan tuotteita näiden tietojen perusteella. Emme myöskään ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamasta vahingosta tai viivästyksestä, kuten postilakosta, sääolosuhteista, luonnonmullistuksesta, liikenteen tai tietoliikenteen keskeytyksestä, marsilaisten hyökkäyksestä, jääkiekon MM-kisoista, heinäsirkkavitsauksesta, Helsingin uppoamisesta Suomenlahteen, jättimäisen Aku Ankan putoamisesta Maunulaan, aggressiivisista Tuksun biksuista, Triffidien kapinasta, jäätelön sulamisesta housuille, kahvin läikkymisestä näppäimistölle, maailmanlopusta tms.

Erimielisyydet

Pikku-idiksen verkkokaupan ja asiakkaan välistä sopimusta koskeviin mahdollisiin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia. Kaupasta mahdollisesti aiheutuneet erimielisyydet tulisi ensisijaisesti hoitaa osapuolten välillä. Mikäli on mahdotonta päästä sopuun, asia käsitellään myyjän kotipaikan käräjäoikeudessa. Kuluttajalla on oikeus saattaa riita kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi.

Tietosuojaseloste

Rekisterinpitäjä:

Henkilötietolain (523/99) mukainen rekisteriseloste.

Rekisterinpitäjän nimi ja yhteystiedot:

Kustannusyhtiö Pikku-idis
Kielipoliisi Oy
Pirttipolku 1 A
00630 Helsinki

Pikku-idis on Kielipoliisi Oy:n aputoiminimi

Rekisterin yhteys- ja vastuuhenkilö:
Jari Tammi
etunimi.sukunimi@pikku-idis.fi

Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää sähköpostilla:
verkkokauppa@pikku-idis.fi

Rekisterin nimi:

Pikku-idiksen verkkokirjakaupan asiakasrekisteri.

Asiakasrekisterin käyttötarkoitus ja peruste:

EU:n uusi tietosuojasetus GDPR astui voimaan 25.5.2018. Tässä selosteessa kuvailemme tapoja, joilla käsittelemme asiakastietojamme.

Keräämme henkilötietoja asiakassuhteen hoitamista varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on asiakkaan ja yrityksen välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. Toisin sanoen verkkokaupan tavaroita ei voi tilata antamatta henkilötietoja. Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n tietosuoja-asetusta, henkilötietolakia, lakia yksityisyyden suojasta televiestinnässä ja teletoiminnan tietoturvasta sekä muuta tietosuojaan liittyvää lainsäädäntöä ja hyvää tietojenkäsittelytapaa.

Käytämme asiakastietoja:

– asiakassuhteen hoitoon ja ylläpitoon
– tilausten, maksamisen, laskutuksen ja toimitusten hoitamiseen
– verkkokaupan kampanjoiden, tuotesuositusten ja uutuustuotteiden markkinointiin
– asiakaspalvelumme kehittämiseen ja suunnitteluun

Asiakasrekisterin tietosisältö:

Tallennamme verkkokaupan asiakkaasta seuraavat tiedot:

Tunnistamistiedot (nimi)
Yhteystiedot (osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero)
Maksutiedot ja laskutustiedot
Ostoshistoria, mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot
Toimitustiedot, valittu toimitustapa ja toimitusosoite

Henkilötietojasi vastaanottavat:

yrityksemme Pikku-idis/Kielipoliisi Oy ja sen henkilöstö
maksunvälittäjä Checkout Finland Oy, joka vastaanottaa sinulta maksun
kuljetusyritys Posti Oyj, joka kuljettaa tavaran sinulle

Asiakasrekisterin säännönmukaiset tietolähteet ja käsittelyn kesto:

Saamme verkkokaupan asiakasta koskevat tiedot asiakkaan suostumuksella häneltä itseltään ja hänen tilauksistaan. Käsittelemme henkilötietoja pääsääntöisesti niin kauan kuin se asiakassopimus, jonka hoitamiseksi tarvitsemme tietoja, on voimassa ja tiedot ovat tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen käyttötarkoitusten suorittamiseksi.

Säilytämme henkilötietojasi verkkokaupassa, sähköpostiarkistossa ja kirjanpitoaineistossa enintään seitsemän vuoden ajan.

Verkkokauppamme on täysin uusittu 25.10.2018, joten sitä vanhempia asiakastietoja meillä on vain sähköpostiarkistossa ja kirjanpidossa.

Rekisterin suojauksen periaatteet:

Henkilötietojesi turvallinen käsittely ja säilytys ovat itsestäänselvyys. Säilytämme henkilötietoja sekä sähköisessä muodossa että osittain paperilla.

Tietoja käsittelevät ja niihin on käyttöoikeus vain henkilöillä, jotka tarvitsevat niitä työtehtävissään. Paperilla oleva aineisto sijaitsee yrityksen toimitiloissa lukitussa tilassa. Sähköisen rekisterin käyttö on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin sekä käyttöoikeuksin. Rekisteri sijaitsee tietoturvallisessa konesalissa palvelimilla, jonne pääsy asiattomilta on estetty. Palvelinkeskuksissa on huomioitu tietojen saatavuus ja tietoturva ja ne on varustettu asianmukaisilla kulunvalvonta-, videovalvonta-, murtosuojaus- ja palonestolaitteistoilla.

Verkkokauppa-asiakkaan oikeudet:

Sinulla on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt on tehtävä osoitteeseen verkkokauppa@pikku-idis.fi

Tarkastusoikeus
Sinulla on oikeus tarkistaa sinusta tallentamamme henkilötiedot. Mikäli havaitset tiedoissasi virheellisyyksiä tai puutteita, voit pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tiedot oikeiksi.

Vastustamisoikeus
Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli koet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai että meillä ei ole oikeutta käsitellä joitain henkilötietojasi.

Suoramarkkinointikielto
Sähköpostimarkkinointilistaltamme pääset poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme markkinointisähköpostissa olevan poistumislinkin kautta.

Poisto-oikeus
Mikäli koet, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole tarpeen tehtäviemme kannalta, sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan kyseiset tiedot. Käsittelemme pyyntösi, jonka jälkeen joko poistamme tietosi tai ilmoitamme sinulle perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. Mikäli olet eri mieltä ratkaisustamme, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle. Sinulla on myös oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus
Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos koet, että henkilötietojasi käsitellessämme rikomme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä (http://www.tietosuoja.fi/).

Evästeistä:

Verkkokauppa hyödyntää evästeitä (cookies) eli käyttäjän tietokoneeseen tallennettavia pieniä tekstitiedostoja palvelun istunnon hallitsemisessa, kävijäseurannassa ja palvelun käyttäjäkokemuksen muokkaamisessa. Evästeiden avulla analysoidaan, miten käyttäjä käyttää verkkopalvelua. Evästeiden käyttäjästä tallentamat tiedot sisältävät tunnistetietoja selaimesta, sivuston käytöstä sekä käyttäjän tietokoneen IP-osoitteesta. Käyttäjä voi halutessaan estää evästeiden käytön muuttamalla oman internet-selaimensa asetuksia. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin ylläpitämiemme sivujen ja tarjoamiemme palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

Helsingissä 28.5.2018