Suuri haistattelusanakirja

12,90 

Suomenkielisten ilkeyksien puuttuva rengas. Kirjan täydeltä herkullista piikittelyä ja nokittelua, sattuvia vihjauksia ja täsmänolauksia.

Ei postikuluja.

Osasto:

Kuvaus

Jari Tammi (kiroguru):
Suuri haistattelusanakirja
haistattelut, käskytykset ja muut karkeudet

Pikku-idis 2012
ISBN 978-952-9589-42-5
285 sivua, nid. 128×197 mm

HUOM! Voit tilata myös Kirogurun kolmikombon: kolme sanakirjaa huikeaan tarjoushintaan!


ESITTELY

Haista emu. Painu Kongoon. Parane hitaasti. Kakkaa kuppiin. Nyt olisi kirveellä töitä. Kun et mistään mitään ymmärrä. Äitis oli kun isäs sut mummin kans ukille teki.

Kiroguru ei taaskaan petä! Hän on uponnut sieraimiaan myöten verbaalitörkeyksien vaahtoavaan mereen ja koonnut tuhansien karkeuksien kielikylvyn yksiin kansiin.

On monta tapaa haistatella, halventaa, häätää, härnätä, häpäistä, hyydyttää, vähätellä, näpäyttää, syyllistää, kieltää, ilkeillä, uhkailla, vaientaa, vastustaa, patistaa, alistaa, nolata ja torpata, eikä mikään niistä ole kovin kohtelias. Äitis on.

Tämä teos sisältää materiaalia, jota ei nyt vain suositella alle 15-vuotiaille. Jollet usko, pistä kynät nenään ja juokse seinään.


TÄRÄYTETTYÄ

“Suuri haistattelusanakirja sanoo sen, mitä sinun tekisi mieli, mutta et kehtaa, koska sen jälkeen äitisi/kaverisi/pomosi ei puhu sinulle viiteen vuoteen.” – Eve Hietamies, Apu


ETOKIELIOPPIA

Meille suomalaisille päin naamaa haistattelu on lähes yhtä luontevaa kuin selän takana panettelu. Ja seuraukset sen mukaiset.

Mutta kaiken voi tehdä fiksumminkin. Tarvitaan vain hieman tilannetajua, mielikuvitusta ja ennakointia perinteisten sotaoppien hengessä. Tarvitaan ymmärrystä konfliktien dynamiikasta, tarvitaan kokonaiskäsitys offensiivisesta kielenkäytöstä.

Suuri haistattelusanakirja auttaa hallitsemaan vaikeatkin tilanteet ilmaisullisen tiedostamisen kautta. Ilkeys, johon on ladattu huumoria, laukaisee jännitteitä tehokkaammin kuin suorasukainen solvaus. Toisin sanoen: on eri asia uhata leipoa lätty uuteen uskoon kuin vihjata toisen naaman pysäyttävän aurinkokellonkin.

Ratkaisevassa roolissa on tunteiden ja reaktioiden hallinta. Katunokkela taktikoi älyllisen etumatkan turvin, sillä yksikin sekunti harkintaa voi lieventää seurauksia dramaattisesti. Ja kun tarjolla on konkreettisia välineitä – verbaalisia täsmäkoukkuja, ovelia väistösuullisia ja lamauttavia takaisinnäpäytyksiä – päästään nopeasti kiperästäkin kiipelistä.

ERILAISTA KIELIKYLPYÄ

Suuri haistattelusanakirja toimii myös näin: kun käy läpi puolen sanakirjan verran haistatteluja ja muita loukkaavia karkeuksia, jotka elävien sitaattiensa kautta paljastavat todellisen, usein surkuhupaisankin puolensa, ne menettävät hohtonsa.

Sen jälkeen alkaa kaivata jotain uutta, nokkelampaa. Ja sitä on tässä kirjassa tarjolla tuhatmäärin.

KASVATUKSELLINEN PUOLI

Jokaiselle on jotain opittavaa matkalla karkeuksista kirkkauksiin. Jokainen voi nostaa tasoaan läpänheitossa. Ja ennen kaikkea: jokainen rumien ilmaisujen sekakäyttäjä voi kokea Suuren haistattelusanakirjan hyvinkin terapeuttisena lukuelämyksenä.

Kiroguru muistuttaa: vain pönttö lähtee joka sanasotaan mukaan.


NÄYTTEITÄ

Suuri haistattelusanakirja on jaettu kahteen osaan: käskytyksiin, joiden voima nojaa väkivaltaan, ja ilkeyksiin, jotka perustuvat älyyn.

Ime sukkaa pelle.

Pieraise kuplia, pälli.

Pää kiinni, ruma kakara!

Kohta napsuu ja kunnolla.

Ime karvasia pandankassejas.

Painu sinne missä HSL:n matkakortti ei enää kelpaa.

Räi kattoon ja kaiva nenääs kun et muutakaan osaa.

Tuupa tänne ni laitan jääkouran sun housuihin ja tungen sun korvan täyteen pompuloita.

Naamasi pitäisi monistaa ja käyttää ehkäisyvälineenä.

Kun käyt ajatustenlukijalla, pääsetkö puoleen hintaan?

Sinä viivyt kauemmin tunnissa kuin muut kahdessa viikossa.

Olet niin laiha että kun käännyt sivuttain, häviät näkyvistä.

Nenäsi on niin valtava että kun viimeksi aivastit, 200 ihmistä tuli kodittomaksi.

Äitis on niin tyhmä että hän keksi lyijykynän, jossa on kumi molemmissa päissä.

Tehdään diili: minä en kerro kellekään että olet ruma, jos sinä et kerro kellekään että olet tyhmä.

Käsityksesi uskollisuudesta on se, että olet enintään yhden miehen kanssa kerrallaan sängyssä.