Suuri jääkiekkosanakirja

9,90 

Täydellinen sohvapöydän selailuteos lätkämatsien katkoilla. Tai Itävallan hyökätessä.

Painos vähissä, jäljellä laatikonpohjimmaisia (kansinaarmuja).

Ei postikuluja.

Osasto:

Kuvaus

Jari Tammi (kiroguru):
Suuri jääkiekkosanakirja
jääkiekkoperheen sanat ja sanonnat

Pikku-idis 2013
ISBN 978-952-9589-45-6
317 sivua, nid. 128×197 mm

HUOM! Voit tilata myös Kirogurun kolmikombon: kolme sanakirjaa huikeaan tarjoushintaan!

Mikä oli Lukko-valmentajan mukaan voiton salaisuus SaiPasta 30.1.2014? “Pääsimme heittämään alussa oravan vastustajan muuntajaan. Sillä saimme oikosulun aikaiseksi.” Tämä ei ihan ehtinyt mukaan, mutta monta muuta Risto Dufva -klassikkoa löysi tiensä Suureen jääkiekkosanakirjaan. Tilaa ja nauti aina yhtä värikkäästä lätkäkielestä!


Pukukoppimaali. Minuuttirohmu. Klap-klap. Takakarva. Säälipleijarit. Robottikiekko. Alanahka. V-koodi. Reikäjuusto. Ripari. Pusu. Sivupaine. Rystylätty. Henkimaailma. Kotiluola. Kaveri. Nitroloppu. Syöttövarjo. Pömpeli. Runttaus. – Ja tietenkin kuulu parivaljakko ylämummo ja ilmaveivi.

Kiroguru hyppäsi askiin ja latasi verkot töttörölle, kuunteli korvat punaisina valmentajapäälliköitä ja pelaajasotureita sekä luki monenmoista pelikirjaa ja otteluraporttia. Tuhannet jääkiekkotermit taklattiin laitaan!

Jääkiekko on Suomen kansallisurheilua, jossa tunne tulittaa ja kroppa kurittaa. Alan kieli on sen mukaista: ei kiertele eikä kaartele vaan luistelee suoraan kohti maalia, laukoo nöyristelemättä värikkäitä mielikuvia ja vie kädettömän täysillä kahville.


LÄTKÄKIELEN MAALIJUHLAA!

Pelottomana ja ennakkoluulottomana kiroguru todellakin tarttui jofaan ja veivasi kansien väliin jääkiekkomaailman huikaisevan koodikielen, jonka värikkäät, hauskat ja nerokkaat ilmaukset ryskyttävät laitoja ja kolisuttavat putkia.

Suuri jääkiekkosanakirjaon ensimmäinen todella kattava suomenkielinen hakusanateos nykyaikaisista jääkiekkotermeistä rystylätystä syöttövarjoon ja pususta v-koodiin. Noin 1500 päähakusanan ja niiden variaatioiden tueksi kirjassa on tuhansia sitaatteja valmentajilta, pelaajilta, toimittajilta, analyytikoilta ja selostajilta. Hauskaa riittää ja uutta tietoakin kertyy. Tilaa heti!


PELI NIMELTÄ MAALINTEKOPELI

Backhand, forehand, pum-pum-pum – ja laatta häkkiin. (Juhani Tamminen, MM-kisakommentaattori)

Välillä pelataan Kimbleä ja välillä huudetaan kuin hinaaja. (Karri Kivi, valmentaja)

53 peliä on jäljellä, joten ei tässä tuulettelemaan voi alkaa. (Tuomas Tuokkola, valmentaja)

Piip kuin pientä oravaa. Ihan perseestä. Neljäs sija, eihän se ole mitään. (Jukka Jalonen, valmentaja)


NÄYTTEITÄ
jääkiekkotermeistä

ajaa kylmäksi
taklata pelikyvyttömäksi.
JYP-hyökkääjä ajoi Pelicans-konkarin kylmäksi. | Jokipoikien puolustaja ajoi Virkkusen kylmäksi.

jättö
kiekon jättösyöttö takaa tulevalle pelitoverille.
Mäntylän ylösnousu ja kiekon jättö taakse loi paikan Jukka Peltolalle. | Pikku jättö taakse, ja Koponen napautti kiekon takaylänurkkaan.

karkki
loistosyöttö, lahjasyöttö.
Maalille jäänyt Dixon sai taas karkin ja viimeisteli varmasti. | Rinkinen syötti ja Nieminen napautti kulmalta karkin pussiin.

porkkanapöksyt
Tapparan lempinimi.
Porkkanapöksyt onnistuivat myös maalinteossa nopeasti. | Kyllä Lukko porkkanapöksyille vastusta antoi.

raikas jalka
hyvästä liikkuvuudesta.
Ei ollut meiltä ihan paras peli. Kärpät tuli hyvin päälle eikä meidän jalkamme ollut tarpeeksi raikas. | Jalka oli raikas ja yhteistyöjääkiekko toimi.

saippuaolkapää
pitelemättömästä pelaajasta.
Voi herranjestas sentään, Jokerit. Miksi Lämsän joukkue yrittää taklata Azevedon kaltaista saippuaolkapäätä? | Ja sieltä se saippuaolkapää vain muljahti karkuun.

syöttövarjo
pelaajan sijainnista, kun hän on kiekolliseen joukkuetoveriinsa nähden vastustajan takana eikä siksi ole syötettävissä.
Toinen pakki on syöttövarjossa. | Ilveksellä oli usein pelin puolella kolme pelaajaa ja painottomalla kaksi, mutta nuo kaksi olivat liian usein syöttövarjossa tai muuten sellaisessa paikassa, että syöttö sinne olisi pysäyttänyt hyökkäyksen.

tästä on hyvä jatkaa
yleinen fraasi kauden, voiton, tappion tai minkä tahansa päättyneen jälkeen.
Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. | Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta kautta. | Itseluottamuksemme on kohdallaan ja tästä on hyvä jatkaa.