Suuri kirosanakirja

16,90 

Suuri kirosanakirja, maailman suurin ja kaunein kirosanasto.

Hinta sisältää postikulut.

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Jari Tammi (kiroguru):
Suuri kirosanakirja
Uusi laitos 2016

Pikku-idis 2016
ISBN 978-952-9589-49-4
557 sivua, nid. 128×197 mm

HUOM! Voit tilata myös Kirogurun kolmikombon: kolme sanakirjaa huikeaan tarjoushintaan!


Ei morjens! Viudevaude! Voi itkustus! Plääh! Jumasviidu! Hyvät hyttyset! Mitä juutasta! Hellanlutuna sentäs! Kipu ja tuska! Isä meitä! Juustos Kraist! Ripulin rapula ja rahapula! Jeskamandeerakkas! Voi kukka! Sviddu-nääs!

Kiroguru tykittää taas! Joka kodin ilo ja valo, mustakantinen laulukirja, on päivitetty 2010-luvulle. Enää ei v-sanalla tarkene. Suomalainen kiroilee nyt enemmän kuin koskaan, mutta tekee sen huumorilla ja terapialla. Siitä todisteeksi 5721 hakusanaa!

Voihan kakkendaal! Kautta partani! Äyskis! Ja kamelin kellit! Pyhät pyssyt ja puukuulat! Herttiminteeraa! Jumanpersaavitulauta! Aargh! Gaaddääm! Sun seitsemän! Elekrep!


PERKELE JA 6000 ADJUTANTTIA

Pitkään loppuunmyytynä ollut Suuri kirosanakirja on tullut takaisin jo neljättä kertaa, ja taas litituoreeksi päivitetyllä laitoksellaan (ed. WSOY 2007). Yksissä kansissa ovat voimasanastomme kaikki vanhat ja uudet helmet ja sammakot – muunnelmineen ja korvikkeineen rempseästi ruodittuina ja rankattuina, heti valmiina manattaviksi.

Ronskin terävää, suoran hauskaa. Suuri kirosanakirja on kuolaavan kekseliäs nykyajan kansalliseepos ja monikulttuurisuomalaisen keskeinen sanasto. Tähän jymäkkään opukseen ovat vuosien varrella ihastuneet kaikenikäiset ja kaikensukupuoliset, ja se sopiikin yhtä hyvin pätevyyttä ja päheyttä henkiväksi ajanvietelukemiseksi kahvipöydälle kuin polvillepudottavan asialliseksi lahjaideaksi vähän etäisemmällekin sukulaisepäselviölle.

Tarjolla on lähes 6000 kirotapparaa tuhansine lisävariantteineen. Irrottelevat mutta etymologisesti harkitut selitysosat tekevät teoksesta herkullisen lukuensyklopedian, jonka voi nautiskella kannesta kanteen, jalat vapaavalintaisessa muodostelmassa sekä kädessä cherry taikka bisketti.

Kirosanastoomme luetaan monentyyppiset affektisanat päivittelyistä vannotuksiin, ihasteluista tuskasteluihin ja interjektioista hokumaisiin sanaleikkeihin. Niistä huokuu väkevä lyyrisyys ja musikaalisuus, kuten loitsujen, manojen ja rukousten perillisiltä voi odottaa.

Kiromateriaalista huomaa nopeasti, että kiroilun luonne on jatkuvassa, luovassa muutostilassa varsinkin somen ansiosta. Enää emme provosoi tabuilla, nyt haluamme todistaa nokkeluutemme ja katu-uskottavuutemme. Silti kiroilemme samoista syistä kuin ennen: ryhmäkoheesion ja terapeuttisuuden vuoksi. Eivätkä verbaaliburanat kesken lopu!

Suuri kirosanakirja on koko kansan mustakantinen laulukirja 2010-luvulle päivitettynä.


Roman Schatzin Maamme-kirja

Perkele! Sanoja Suomesta

Yle Radio 1, 13.11.2017


Edellisistä laitoksista sanottua:

”Herkullinen kirja.” – AAMULEHTI

”Kovasta aiheestaan huolimatta erittäin hauska.” – ILKKA

”Täynnä mustaa huumoria ja rumia sanoja.” – POHJALAINEN