MAAMMESANAKIRJA
Takakansiteksti

KIROGURUN KOOTUT
Suuri ällöanakirja
Suuri kirosanakirja
Suuri nimittelysanakirja
Suuri jääkiekkosanakirja
Suuri haistattelusanakirja
Suuri vertailusanakirja
Suuri solvaussanakirja
Maammesanakirja

LINKKEJÄ
Jari Tammen kotisivu

 

 

Jari Tammi (kiroguru): Maammesanakirja. Lukukirja epäluuloisille, kateellisille ja itsekkäille suomalaisille.

Suomi-kuvan koko karmea kuva häiritsevän hyökkäävässä sanakirjamuodossa!

Pikku-idis 2009, ISBN 978-952-9589-39-5
478 sivua, nid. 128x197 mm, kuvitettu
sh. 19 e

Pikku-idis-pamfletit

Loppuunmyyty.

.......................................................................................................................

Varoitus! Tämä teos voi muuttaa suomalaisen identiteettisi.

.......................................................................................................................

Miksi meistä on tullut niin rasistisia? Millainen on suomalainen nainen? Miksi meillä tehdään niin huonoja elokuvia? Miltä me suomalaiset haisemme? Miksi jahkailemme päätöksenteossa? Keitä ovat tamperelaiset? Miksi kenkämme ovat niin likaisia ja kuluneita? Onko alkoholia pakko juoda liikaa? Miksi pidämme hymyilemistä niin epäilyttävänä? Mitä meidän pitäisi tehdä valkoposkihanhille? Miksi meille myydään niin mauttomia vihanneksia ja hedelmiä? Mitä on insinööriajattelu? Miksi kodeissamme on niin paljon aseita? Korostetaanko itsetunnon tärkeyttä liikaa? Miksi suosimme niin vaaleaksi paahdettua kahvia? Tarvitsemmeko ruotsin kieltä? Miksi olemme niin lapsivihamielinen yhteiskunta? Montako miljonääriä on Suomessa? Miksi vaakunassamme on leijona? Mitä pahaa on missikisoissa? Miksi pelkäämme tunteita? Onko meidät ylikoulutettu? Miksi Suomeen ei ole rakennettu monumentteja? Mikä on Suomen kansallishyönteinen? Miksi nuoret voivat pahoin? Onko liika vaatimattomuus akilleenkantapäämme? Miksi emme luovu vahingollisista sananlaskuistamme? Milloin hissi tuli Suomeen? Miksi kannustamme ulkomaalaisia urheilujoukkueita?...

Minkä kiroguru teki Suurella kirosanakirjallaan kirosanastollemme, saman hän tekee nyt Maammesanakirjallaan Suomelle – nakuttaa asiat järjestykseen ja oikeisiin mittasuhteisiin. Tapansa mukaan hän kirjoittaa omaperäisen hauskasti ja yllättävästi, uudistaen ennakkoluulottomasti sanakirjaformaattia, tykittäen satoja ideoita maan pelastamiseksi.

Maammesanakirja on manifesti inhimillisyyden, intohimon ja luovan hulluuden puolesta.

Tervetuloa Suomeen, tuhansien Järvisten maahan!

.......................................................................................................................

TAKAKANSITEKSTI

Suomi on ruma kuin hylätyn neuvostotelakan varastoalue. Suomalaisen tyhmyydelle ja naiiviudelle vetää vertoja vain hänen omahyväisyytensä. Suomalaisuudesta ei ole kukaan koko universumissa pätkääkään oikeasti kiinnostunut. Onko 200 vuotta autonomiaa mennyt täysin hukkaan?

Topeliuksen, Donnerin ja Pulliaisen viitoittamaa tietä kiroguru on koonnut aivan uudenlaisen maammekirjan. Se antaa kaikessa provosoivassa toisinajattelussaan mielenkiintoisen hälyttävän ja ehkä hieman vinksahtaneenkin kuvan raskaasta isänmaastamme – eli mitä on supisuomalaisuus, ja miksi ulkomaalaiset aina nauravat meille selän takana. Yli 2700 hakusanan voimin vyörytetään tunnusmerkkejä, ilmiöitä ja stereotypioita Suomesta ja suomalaisuudesta siekailemattomin täsmäanalyysein niin että ikkunat särkyvät ja patsaat kaatuvat.

Samalla kiroguru nostaa keskustelun Suomi-kuvasta aivan uudelle tasolle: likaiselle ja asenteelliselle. Maammesanakirjassa on kaikki, mitä olet aina tiennyt suomalaisuudesta, mutta et ole uskaltanut ajatella ääneen.

.......................................................................................................................

P I K K U - I D I S : H E L S I N K I

2700 killerihakusanaa
suomalaisuudesta.

........................................................